meridio design stoelen

Meridio design directie stoelen uit de collectie MICHAEL DYE p.p.s. 2 stuks op voorraad

MANAGMENT STOEL MOD. 912 

Te koop is een "jonge" designklassieker, een zeer extravagante, puristische directiestoel uit de MERIDIO-collectie van MICHAEL DYE. 

"DE ZETELMACHINE"
Het zeer zeldzame originele model komt uit het Verenigd Koninkrijk, van het traditionele Engelse bedrijf HILLE INTERNATIONAL (GB). De bureaustoel, met zijn onvergelijkbare ontwerp, werd begin jaren 90 ontworpen en bracht een revolutie teweeg in ergonomisch, bewegend en ondersteunend zitten op de werkplek met zijn minimalistische techniek en uitdagende ontwerpvocabulaire. 

CONSTRUCTIE:
De basis en het eerste absolute speciale kenmerk van de draaistoel is de ronde aluminium voet die op 6 rollen schuift en bestaat uit een binnen- en een buitenrace. Met het binnenste, onzichtbare rollager in de ring kan de gebruiker de stoel 360 ° draaien zonder de 6 vloerrollen te verplaatsen!
De centraal gemonteerde stalen hoofdspar met zijn onderste scharnier draagt de zitting en de rugleuning en is aan de achterzijde dubbel opgevuld. De hoogte of positie van de zitting en de rugleuning kan worden gevarieerd door eenvoudige stappen. 
Voor de hoogte-instelling van de stoel wordt deze eenvoudig iets naar boven gekanteld en willekeurig omhoog of omlaag bewogen. Dit gebeurt door een slim ontworpen, robuuste excentrische / klemtechnologie. 

Zitting en rugleuning zijn bekleed met zwart echt leer. 

Naast de vele verfijnde detailpunten zijn er ook de bijzonder aantrekkelijke armleuningen van massief gegoten aluminium! 

 

CONDITIE:
Gebruikt meubilair - de draaistoel is technisch in perfecte staat. Visueel bevindt hij zich ook in een zeer goede, schone staat met lichte gebruikerssporen. 

AAN DE FABRIKANT EN ONTWERPER: 
Het gerenommeerde, Britse traditionele bedrijf HILLE INTERNATIONAL (GB) werd in 1906 opgericht door Salamon Hille in East End in Londen. Vanaf het allereerste begin heeft Hille zich altijd gericht op kwaliteit, niet kwantiteit, werken met zeer bekwame ambachtslieden en later met internationaal gewaardeerde ontwerpers. 
Zo ontstonden designklassiekers in vroegere tijden, zoals door ROBIN DAY (HILLE-STAK 1950, POLYPROP 1962) of FREDERIC SCOTT (SUPPORTO ALU CHAIR 1979).
De MERIDIO COLLECTION werd begin jaren negentig ontworpen en ontwikkeld door ontwerper, ontwerpdocent en fotograaf MICHAEL DYE. 


AFMETINGEN: Totale 
hoogte ca. 105 cm Totale 
breedte ca. 54 cm Totale 
diepte ca. 70  cm 

Zithoogte ca. 50 - 64 cm 

€ 0,00

  • 25 kg
  • Uitverkocht

Vragen over deze bureaustoelen?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Instagram

Contact:

Industrieweg 17b 

8061 RB Hasselt

 

info@vintageartdesign.com

Tel: +31612145006 (Robert)

Tel: +31622862522 (Bas)

 

KVK: 61822299

BTW-nr: NL854503894B01